Programarkiv

Alle vores programmer kan ses på YouTube og Facebook

Vi opdatere løbende vores programarkiv på hjemmesiden

Er du til musik, byhistorier, rundvisninger og fortællinger fra hverdagen så kan du helt sikkert finde et program med dette indhold.

NYESTE PROGRAMMER FINDES INDDELT EFTER OMRÅDE

Musik-programmer fra Fyn

Brugsen har fået nyt liv i Sandager, Fyn

Se programmet nu

Da brugsen gik konkurs i 2018, forsøgte lokale ildsjæle at genoprette butikken. Desværre var det ikke muligt, at den kunne blive ved som dagligvareforretning, men nu har den fået et helt nyt liv. Det er en lokal familie der har valgt at investere i den, så lokalerne i dag skaber rammer om arrangementer, hvis eneste formål er at skabe liv og glæde blandt de besøgende.


Sandager Kulturhus  - Fællessang for seniorer

Se programmet nu

Lidt udenfor Assens på Fyn ligger Sandager by, hvor en lokal initiativtager, Ole Larsen med opbakning af familien, har forvandlet den konkursramte Brugs til byens kulturhus.


Vi skal i dette program lytte med på første del af to programmer, når der en gang om måneden bliver afholdt “Giro 413”, hvor gæster fra nær og fjern samles til god stemning og fællessang.


2. Del, Sandager

Se programmet nu

I anden del bliver der sunget sange som "Rigtige venner", "Det dit navn" af Kandis, "Nina Kære Nina" af John Mogensen og mange flere. 


Programmet ligger op til ren hygge og nynnen hjemme fra stuerne. Skulle man have lyst til at deltage ved et kommende arragement i Sandager Kulturhus, kan man læse mere stedet på Facebook.


Nyeste program fra Grib Chancen

Grib Chancen - Talkshow med musik

Se programmet nu

Vi har produceret en serie med Nynne Qvick som agerende vært, der har gjort et stort arbejde for at samle musikere fra nær og fjern til nogle gode programmer både fra bl.a. Nynnes egen stue.


På billederne ses Nynne Qvick (intiativtager) med musikere.

Grib Chancen - 18

Se programmet nu

Vi har produceret en serie med Nynne Qvick som agerende vært, der har gjort et stort arbejde for at samle musikere fra nær og fjern til nogle gode programmer både fra Nynnes egen stue og bl.a. Carlslund.


God musik fra bands man kan nynne med på

IMG_6055
IMG_6056
IMG_6057

Fra optagelserne i teltet på Restaurent Carlslund

Programmer fra Midtfyn

Et besøg hos en kirke fra området


Som en del af historierne har vi lavet et par programmer om kirkerne beliggende på Midtfyn. 


I programmerne kommer vi rundt i kirkerne, hvor små som store fortællinger om kirkens historie vil blive fortalt.


Kontakt os gerne med idé til lignende program og eller ønske om samarbejde fra en kirke!

Ryslinge Sognekirke, Ryslinge

Se programmet nu

Ligesom Vor Frue Kirke var Ryslinge Kirke også på daværende tidspunkt under renovering. Ryslinge By har rent faktisk to kirker, selve sognekirken og en valgmeninghedskirke, men i dette program vil Jakob Olesen, vise rundt og fortælle om sognekirken.


Vor Frue Kirke, Odense

Se programmet nu

I programmet vil præsten, Jørgen Bendixen, vise rundt i kirken der på daværende tidspunkt var under ombygning og derfor var den gamle latinskole taget i brug. Vi skal både rundt under ombygningen og helt op under loftet ved kirkeklokkerne.


Billeder fra programmerne

Årslev Kirke, Årslev

Se programmet nu

Vi har også besøgt Årslev Kirke hvor sognepræst, Peter Jensen, vil vise os rundt i kirken samt kirkens tilhørende jord, derudover vil han fortælle om nutidens kirke og hvordan coronaen der ændrede planerne for årets konfirmationer.

Nazarethkirken i Ryslinge, Ryslinge

Se programmet nu

I dette program besøger vi Nazarethkirken som ligger i den modsatte af ende af sognekirken i Ryslinge By. Vi skal møde Malene Aastrup, som er valgmeningshedspræst og fortæller om kirkens funktion og arrangementer bl.a babysalmesang som præsten fortæller om har en særlig skabende kontakt mellem barn og mor.


Andre programmer fra Midtfyn


Vi har også besøgt andre steder på Midtfyn og dem kan du finde et par af her.

Fynske Special Sko Del 1, Årslev

Se programmet nu

Når fødderne fungerer godt, skænkes de ikke mange tanker. Men kan man selv gøre noget for, at de fungerer godt i endnu flere år? Det spørgsmål handler programmet bl.a om.


Et besøg hos de kære kæledyr og dem der passer på dem

Hysdyrenes Vel, Ringe

Se programmet nu

Vi besøger Dyrenes Vel - også kendt som Ringe Dyreinternat. Mange dyre kommer i knibe hvert år, fordi ejerne ikke nødvendigvis har de fornødne milder til dyrlægeregninger, hvis der er opstået noget akut.


Nyeste program fra Hysdyrenes Vel


Siden vi sidst besøgte internattet er arbejdet for dyrene fortsat!

Et besøg siden sidst, Ringe

Se programmet nu

Sidste år besøgte vi Husdyrenes Vel nær Ringe på Fyn, hvor formanden Karin Sørensen, viste os rundt. Denne gang går vi mere i dybden med internatets interesser, adoptionsdyr og det daglige arbejde. Karin vil også fortælle om effekterne efter corona slap sit indtog midlertidigt og hvordan man oplevede det som internat.


For dem med interesse i radioer

Ringe Museum, Ringe

Se programmet nu

På Ringe Museum vil formand, Bodil Nørgård, vise rundt og fortælle historien om det 100 år gamle museum, som oprindeligt blev bygget som en skole til fæstebøndernes børn. Samtidig bliver museets udstilling også vist og fortalt om, og i den anledning vil bestyrelsesmedlem, Peter Albrekt, også fortælle.


Amatørtræf i FKS-hallen, Odense SV Dyrup

Se programmet nu

I dette program har vi besøgt FKS hallen i Dyrup, hvor der d. 7. november blev afholdt amatørtræf. Mange radioamatører og andre interesserede mødte op gik på opdagelse på de mange stande.

Vi kommer rundt ved nogle af standene, hvor vi tager en snak om det de enkelte har interesse for. Derudover vil formanden også fortælle om arrangementet.


Vingefang Genbrug, Odense

Se programmet nu

Vi er i Vingefang Genbrugsforretning som ejes af Anita Nielsen, som er uddannet mejerist. Hun har sidenhen udviklet det at klunse lidt på loppemarkeder, som hun selv beskriver det, til i dag at drive en rigtig genbrugsforretning hvor man på gammeldags maner, kan prutte om priserne.


Egeskov Mølle, Kværndrup

Se programmet nu

Den gamle mølle fra 1855, er bygget i hollandsk stil af Egeskov Slot. Dengang var det med hest og vogn og ikke køretøjer med moter som i dag. I 1952 blev møllen afbilledet på 10-kroneseddelen, ligesom den i dag er ganske afbildingsværdig, men den historie og fortælligens om møllens historie vil næstformand, Svend Andersen, fra Egeskov Mølle - fortælle mere om. Tip, det er faktisk muligt at købe mel fra møllen, den dag i dag!     

- Et sted i skøn natur med bevaret fortid


Vi har lavet et program om Egeskov Mølle som ligger i skøn natur nær Kværndrup. Efterfølgende kan man også nyde turen rundt til de bevarede jernbanestationer

Odense - Nr. Broby - Fåborg Banen, Midtfyn

Se programmet nu

I dette program skal vi på motorcykel, besøge de bevarede stationsbygninger der befandt sig som en del af banen før i tiden. Vi skal bl.a. besøge landsbyre som Bellinge, Brobyværk og helt til Millinge. Undervejs bliver historien om de gamle stationer fortalt, men hensyn til der i dag bor familier i husene.

Lidt mere til de jernbaneinteresserede

Ringe - Korinth Banen, Midtfyn

Se programmet nu

Danmark var på et tidspunkt godt forsynet med privatbaner, så også de egne, som statsbanerne ikke nåede, fik en god forbindelse. Især Fyn var godt med på jernbanefronten.

Vi følger banen på cykel, hvor historierne om bygninger og fine billeder af turen bliver fortalt og vist undervejs.

Nu skal vi ud i trafikken rundt omkring på Fyn, med et par afstikkere til Sjælland

- se flere på YouTube.

Ud i trafikken - Bremselængde og hastighed

Se programmet nu

Bremselængde og hastighed hænger unægteligt sammen, men det er ikke alle på de danske veje der har overvejet konsekvenserne af for høj fart. Til dem der kan lide at høre udregningen på det til eftertanken, så se med her.

Ud i trafikken - Bøder, mørke og manglende lys

Se programmet nu

Bøder, mørke og manglende lys er noget der binder sig sammen, for færdselsreglerne er til for at beskytte os alle der færdes i trafikken. Noget andet er nogle af færdselstavlernes betydning, som vi også skal se på. 

Ud i trafikken - Manglende rationalisme generelt

Se programmet nu

Denne gang handler det bl.a om udrykning, jernbaneoverskæring, brændstofforbrug - især den manglende rationalisme ved færden i trafikken er et omdrejningspunkt. 

Hobbyer i hver sine udfoldelse

BETO Hobby, Odense

Se programmet nu

Igennem en lang række år, var der radioforretning og senere kom fjernsynet til, men så forretningen forandret sig til en hobbyforretning - og det har det været i mange år.

Ejeren bag forretningen, Peter Hede, vil fortælle om sin egen baggrund og interesse for modelbyggeri.   

Billeder fra programmerne

Horrific - Forest Of Fear, Ringe

Se programmet nu

Forening Horrific, som har det mål at lave de mest gennemførte arrangementer på Fyn og havde i anledningen af halloween arrangeret et event med al den uhygge der kunne tilføres. Formanden for foreningen, Martin Carlsen, vil derfor vise os rundt samt fortælle eventet går ud på.

Og så et besøg på museum fra en svunden tid

Hestehavegaards Hverdagsmuseum, Årslev

Se programmet nu

Vi får gårdens historie, et indblik i måden man tidligere boede sammen på og der bliver også tid til et kig på nogle effekter som museet indeholder. Det er Else-Marie, som er bor på gården sammen med sin mand, der vil fortælle og vise rundt.

2. del, Årslev

Se programmet nu

 

3. del, Årslev

Se programmet nu

 

Lilleskov Teglværk, Tommerup Stationsby

Se programmet nu

I Tommerup Stationsby på Fyn, ligger museet Lilleskov Teglværk. Endnu den dag er teglværket stadig funktionsdygtigt, som det eneste i Danmark og i dette program skal vi høre om værkets opstået og drift som bliver fortalt af Flemming Hansen.

2. del, Tommerup Stationsby

Se programmet nu

I dette afsnit kigger vi indenfor i tømrerværkstedet og smedeværkstedet, men også på skinnecyklerne på den gamle Assensbane


3. del, Tommerup Stationsby

Se programmet nu

Denne gang handler det om den gamle moter, som trak værket, før elmotorer overtog opgaven.


- Er man til biler og køretur besøges teglværket også i dette program


I programmet følger vi rundt på motorcykel, hvor turen tager udgangspunkt fra Vissenbjerg. Der vil blive vist forskellige biler fra turen og fortalt lidt om bilerne. Turen stræker sig over en tur på 25 kilometer, hvor det midtfynske bakkelandskab bliver besøgt. 


Har du en idé til et lignende programmer så tøv ikke med at kontakte os - du finder vores oplysninger nederst på siden eller i menuen under kontakt.

Billedet fra programmet om køreturen

Biler i Vissenbjerg, Frøbjerg

Se programmet nu

En god håndfuld biler er på tur omkring Frøbjerg, på Fyn.

Turen har et mål, som først røbes et stykke inde i programmet.


Programmer fra Nordfyn

Galleri Milo, Rynkeby

Se programmet nu

Selvom Rynkeby har en begrænset størrelse, så har den ligesom mange andre landsbyer, meget mere at byde på, end øjet lige fanger, på en tur igennem byen. Rynkeby har bl.a flere kunstnere og en af dem, er Kirsten Milo, der medvirker i dette program. Hun er tilflytter og kommer fra en langt større by. Men derudover har hun sammen med sin mand René skabt en mulighed mere, som også lokker gæster til byen, og de er ikke nødvendigvis kunstinteresserede.

Kreative erhverv og foretagner

Billedhugger Jens Ingvard Hansen, Rynkeby

Se programmet nu

Vi besøger billedhuggeren i Rynkeby, som starter med at fortælle om sin vej til billedhugger. Vi skal se en bronzefigur blive støbt, samt en rundvisning i udstillingen.

Sadelmager Kathrine Bøg Holm, Hersnap

Se programmet nu

I Hersnap på Nordøstfyn, holdes der stadig gang i det gamle sadelmagerhåndværk. Kathrine Bøg Holm fortæller om sin vej ind i faget, men viser også eksempler på fagets kunst.

Fortidsminder i horisonten, Nordfyn

Se programmet nu

Vi skal i det første afsnit se nærmere på de storstensgrave som befinder sig i den nordøstlige del af Fyn. Heriblandt dysser og jættestuerne i Munkebo samt Hesthøj som rummer en spændende historie.

Fortidsminder i horisnten, Nord- og midtfyn

Se programmet nu

I andet afsnit skal vi besøge Mårhøj Jættestue og efterfølgende går turen sydpå til bl.a. Sulkendrup Jættestue som er blevet restaureret og ligger i et naturskønt område med en spændende historie.

- Det nordlige fyn rummer flere spændende fortidsminder fra oltiden 


Nu skal det handle om arkæologi, vi har besøgt et par nordfynske fortidsminder, med afstikker til det sydligere fyn. Historierne om fortidsminder fortælles i programmerne og opfodre til at man passer på de bevarede fortidsminder.


Vi har også besøgt Ladby Skibsmuseum som der kan læses og ses meget mere om nedenfor. 

For dem med interesse i arkæologi

Vingeskibsmuseet i Ladby, Kerteminde

Se programmet nu

Næsten ud af det blå, fik markerne imellem Ladby og Kerteminde fjord en stor historisk værdi, da der blev gjort et særligt fund. Vi skal i dette program høre fortællingen om fundende og det formidable fund af vikingeskibet som museumsinspektør, Ane Damgaard Jensen, vil fortælle om.

Klæder fra vikingemuseet i Ladby, Kerteminde

Se programmet nu

I anden del af programmerne om Vikingemuseet i Ladby, skal det handle om vikingedrager og fremstillingen af dem med det man ved. Liselotte Christensen fra dragtgruppen vil fortælle om opstarten af arbejdet og vise hvad  gruppen har fremstillet. Efterfølgende fortæller Merete Jensen om farvningen af dragterne med plantefarve, og bl.a. også om forskellen på mand- og kvindedragter. 

Og så går turen til Bogense på nordfyn

Sommerbilleder fra Bogense

Se programmet nu

I dette korte program skal vi se et par sommerbilleder fra Bogense - men sommerbillederne er ikke det eneste besøg vi har haft i Bogense.

Bogense Rosenfestival, Bogense

Se programmet nu

I weekenden den 7. og 8. august 2021, var der Rosenfestival i Bogense, hvor der overalt i byen var pyntet op.

Rigtig mange lagde vejen forbi og der var besøgende fra nær og fjern. Vi taler med et par af dem der deltog ved dagen og til sidst afslutter vi programmet med musik fra dagen. 

Gamle biler på havnen, Bogense

Se programmet nu

De gamle biler mødes på havnen i Bogense, hver tirsdag aften i sommerhalvåret. 

Lidt fra kanten nær Otterup

Veterantræf i Klintebjerg - 2021, Otterup

Se programmet nu

I sommerhalvåret fra april til september er der, såfremt vejret tillader det, veterantræf med gamle biler på havnen i Klintebjerg nær Otterup. Et par af deltagerne vil fortælle om ders biler på dagen, mens det gode vejr øger stemningen.

- Naturperler er også en del af det nordlige Fyn

Udover fortidsminder er nordfyn også spækket med naturperler som kun byder op tilbesøg.


Vi har lavet en række programmer som byder op til hvor den eventuelle søndagstur kunne gå hen og der er Fyns Hoved på Hintsholm et oplagt bud, .

Billeder fra programmet om Fyns Hoved i 2020

Fyns Hoved - 2020, Hintsholm

Se programmet nu

Et naturområde, som har rigtig meget at byde på.

Kunst fra nærområdet

Kunstgårdens Julestue 2021, Skovby

Se programmet nu

I dette program har vi besøgt Kunstgården som ligger nær Skovby lidt uden for Bogense på Fyn. Indehaver af galleriet, Jesper Larsen viser rundt i udstillingen og vil fortælle lidt om kunstnerne bag det udstillede.


Udstillingen åbnede dørene lørdag d. 30 oktober og holder åbent både på hverdage og i weekender frem til midten af december måned - der er derfor rig med mulighed, hvis man skulle få lyst til at besøge stedet.

NYHED -  Nyeste program

Rundvisning på Munkegården, Brenderup

Se programmet nu

I Brenderup på Nordvestfyn ligger Munkegården, som er et socialpædagogisk tilbud til unge med særlige behov. Stedet danner rammer for en STU (særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse) som er en uddannelse med hensynstagen til den sårbare unge og på Munkegården er gjort praktisk og meningsfuld. Rundt om i Brenderup har intuitionen ejendomme som fx huse de unge bor i, men også udover Munkegården som bl.a. indeholder et mindre landbrug, danner et tidligere mekanikerværksted rammer for et mekaniker- og træværksted med kantine og industrikøkken, som indgår i en del af undervisningen. I programmet vil Tomas, som til dagligt er forstander på Munkegården, vise rundt og fortælle undervejs om stedets kerneværdier, de forskellige linjer og meget mere.

Billeder fra programmet

Programmer fra Vestfyn

Et besøg i Assens Miniby, Assens

Se programmet nu

Bag minibyen, står en række aktive medlemmer, som hygger sig i hinandens selvskab, med alt fra byggerier og lærdom, til hygge og vittigheder. Der er stadig brug for nye medlemmer, da nogle med alderen har forladt "arbejdsmarkedet".

For publikum er byen en seværdighed, som fortæller om en svunden tid i byen.

Kreative sjæle på Vestfyn

Et besøg i Assens Miniby, Assens

Se programmet nu

Selvom magasinet er stoppet med at sælge humle, byder stedet i dag på både galleri, en stor have og på daværende tidspunkt bl.a. en udstilling om genforeningen. Under rundvisningen vil Peder Pedersen vise rundt og fortælle om det magasinet.

Pyramiderne - Rolf Andersen Del 1, Middelfart

Se programmet nu

Denne serie handler om Rolf Anderssons teorier, omkring pyramidernes opførelse.


I dette afsnit handler det om Rolf Anderssons vej, fra et lille barndomshjem på Nørrebro, til Middelfart.


Del 2, Middelfart

Se programmet nu

Rolf Andersson viser sin teori, bl.a. ved løft af de tunge sten.


Del 3, Middelfart

Se programmet nu

I dette afsnit afprøves bl.a teorien bag stenslibning


Køretur til den knallertinteresserede

Fyns Veteranknallert Klub, Nr. Aaby

Se programmet nu

Før løbet fik vi en snak med deltagerne der deltog i Nørre Aaby-løbet og efterfølgende deltog vi med billeder på motorcykel. Knallerterne kommer vidt omkring på Fyn som bl.a. vil kunne give anledning til en søndagstur eller mekanik-garanti da mange forskellige modeller er repræsenteret.

Programmer fra Østfyn

På besøg i en landsby, Lundeborg

Se programmet nu

På Østfyn besøger vi landsbyen Lundeborg, hvor Børge Jensen vil vise rundt i byen og fortælles byens historie. Det  er lykkedes for beboerne i byen at genåbne den lokale købmandsbutik, med hjælp fra frivllige i hverdagen. Vi skal også ned forbi byens havn, som altid har været et aktiv for byen.

- Rundt omkring i regionen findes små som store landsbyer


Alle byer har en historie og med opbakning fra de lokale, kan disse historier fortælles i en udsendelse.


Skulle nogen side derude og have lyst til at lave et program om en landsby indenfor Region Fyn - så tøv ikke med at kontakte os vedrørende program.

Programmer fra Sydfyn og øerne

Langelands største by med massere af historier

På besøg i en landsby, Rudkøbing

Se programmet nu

Vi følger med den lokale byguide Ulla Kristiansen - eller for mange på Langeland, bedre kendt som rotten Ruth.

Del 2, Rudkøbing

Se programmet nu

Dette afsnit handler primært om en af byen stor mænd.

H.C. Ørsted gjorde mange opdagelser, som siden har været til stor gavn.

Del 3, Rudkøbing

Se programmet nu

Vi besøger vi bl.a en butik og en tidslomme i byen.